back from öland

Det har hänt lite sen sist jag skrev… midsommarfirandet på öland blev verkligen kanonbra! dagen innan fick vi dock återbud från min käre rumskompis alex och hans flickvän lisa. Dock innebar det ännu mer mat till oss andra :) Vi hade en riktig kalasmiddag med allt vad ett midsommarbord ska innehålla, köttbullar, prinskorv, ägg, potatis, sill, makrill, sallad, nubbe, trevligt sällskap osv. Jordgubbar, glass, grädde och socker som första efterätt och åsas goda limepaj som andra efterrätt :)

Blev en utgång på strand i borgholm på midsommarafton och dagen efter en fotbollskväll på harrys. Ett två trevligt!

På måndag åkte jag en 6,5h bussresa från öland till pernilla i stockholm för att bo där en natt innan det var dags att gå till den amerikanska ambassaden. Pernilla bor verkligen perfekt på lilla essingen, där skulle jag kunna tänka mig att bo när jag blir stor. Nära till både vattenet och staden. Kändes inte som man var i en storstad där utan det var ett lugnt och skönt område.
Jag hade bokat tid klockan 09:00 på tisdag och pernilla visade vägen, vi var där i god tid men fick vänta 30min i kö utanför ambassaden för att gå igenom en metall-detektor och lämna ifrån mig mobilen osv. Sedan lämnade jag mina papper i receptionen för att sedan sitta ner och vänta på att de skulle ropa upp mitt namn. Det tog 2timmar innan det var dags för “intervjun” som var över på max 5min. Killen på ambassaden fråga bara vad jag skulle studera om jag förstod alla regler osv. Det var ganska simpelt, tog fingeravtryck på båda händerna och sedan fick jag gå ut. Var ganska surt att få vänta över 2.5h på det men nu är det i vilket fall över. Gick och shoppade och åt med pernilla i stockholm innan jag tog tåget till munkedal där brossan och larsson hämtade mig. fy va tråkigt att resa och vänta så länge… tack pernilla för all vänlighet! de va toppen!

Idag har vi tvättat huset så att det ska gå att måla nästa vecka, nu blir det fotboll tyskland mot turkiet. 2-0 till tyskland tror jag.