Anders + Simultanförmåga = Falskt

Bestämde mig idag för att köra 6bord NL100 på dagen och 4bord NL200 på kvällen ett tag framöver. När jag skulle spela 6bord idag NL100 så hade jag igång MSN samtidigt och det var inte bra. Förlorade 200dollars under endast 140händer. Då avslutade jag eftersom mitt spel var väldigt okoncenterat. Jag kan verkligen inte göra två saker samtidigt, måste vara fullständigt fokuserad när jag spelar annars går det bara inte.

Från wikipedia ” Simultanförmåga innebär att en person kan göra flera saker samtidigt och hålla isär olika typer av information.
Enligt vetenskapliga studier finns det inget som tyder på att kvinnor skulle ha bättre simultanförmåga än män eller tvärtom.”
Undra om man kan träna upp simultanförmågan? Eller om det ganska tom kan vara bra i spel som poker då det är viktigt att kunna vara koncenterad under en längre period…

Ikväll/Inatt kom jag tillbaka för att göra ett första test på NL200 för sommaren och det började riktigt kasst, AA mot TT 3-bettat preflop och han sätter T på flop, inte mycket att göra. K hög flush mot A hög flush på en floppad färg. Två inköp direkt :( “Please god let me go even tonight”. Låg som mest ca 600dollars back. Vändning kom efter ca 1timmes spel då jag lyckades tilta en tomte, vinner en avgörade pot med QQ mot KJ, han floppar J. Efter den vann jag några medelstora potter med stegar och lyckades tom gå plus 105dollars, totalt $1087 för sommaren. Aktierna går inget vidare nu så är riktigt skönt att kunna jämna ut det lite. Tjoflöjt!